VODIČ ZA POČETNIKE

INTERNET KLAĐENJE

Kako početi?

Prvo je potrebno izabrati internet kladonicu. Otvaranje računa u internet kladionicama je potpuno besplatno i procesom registracije nemate nikakve obveze prema kladionici, a jedini kriterijum koji morate ispuniti jeste da ste punoletni. Naša preporuka je da pogledate nekoliko INTERNET KLADIONICA i da izaberete onu koja Vam se najviše sviđa. Prilikom registracije bitno je da unesete tačne podatke kako ne bi došlo do problema prilikom isplate. Takođe Vam savetujemo da pročitate pravila kladionice kod koje otvarate račun.

Registracija

Proces registracije je vrlo jednostavan tu unosite vaše osnovne informacije kao što su ime, prezime, adresa, e-mail, broja mobilnog telefona (ukoliko želite da vam na vaš mobilni telefon kada zatražite stižu rezultati), a isto tako ćete morati odabrati valutu u kojoj želite sklapati opklade (najčešće su to Euri). Takođe ćete morati odabrati username (korisničko ime) i password (lozinku) koji vam omogućuju pristup kladioničarskom računu i služe u svrhu identifikacije. Nakon što ste se registrovali dobijate e-mail sa vašim podacima i link na koji morate kliknuti kako bi potvrdili da su unešeni podaci tačni i da ste vi vlasnik navedene e-mail adrese. Nakon što kliknete na navedeni link proces registracije se uspešno završava i možete se po prvi put ulogovati na vaš račun na način da na stranici internet kladionice unesete vaš username (korisničko ime) i password (lozinku). Odaberite internet kladionicu koja vas zanima, skoro svaka od navedenih kladionica daje bonus prilikom registracije i ima svoje prednosti.

Klađenje

Proces online klađenja je veoma jednostavan. Zavisno od kladionice, odaberite vrstu sporta ili ligu koja vas interesuje, zatim odaberete opklade na koje se želite kladiti. Nakon toga unesite ulog i zaključite opkladu. Sve zaključene opklade odnosno listiće možete videti u arhivi na vašem kladioničarskom računu, novac ukoliko ste pogodili listić dodaje se automatski na vaš kladioničarski račun u roku od nekoliko minuta nakon završetka utakmice.

UPLATA I ISPLATA

Kako uplatiti novac u internet kladionicu i kako isplatiti novac iz internet kladionice?

Svaka internet kladionica vam nudi više načina za uplatu novca na kladioničarski račun. Međutim, pre nego što uplatite novac na neku od internet kladionica potrebno je da detaljno pročitate uputstva o uplati i isplati. Posebno je potrebno da obratite pažnju na eventualne provizije i opcije pri isplati novca. Mnoge kladionice omogućavaju isplatu novca samo na ona sredstva plaćanja sa kojih je izvršena i uplata. Takođe, ovde se pojavljuje problem provizija pri isplati. Neke kladionice dozvoljavaju neograničen broj besplatnih isplata, dok je kod drugih besplatna isplata moguća samo jedanput mesečno. Neke kladionice naplaćuju isplatu sredstava na bankovni račun, što naročito važi za zemlje nečlanice evropske unije.

Većina internet kladionice pre uplate ili isplate zahtevaju da izvršite Vašu identifikaciju, koja je neophodna da bi se sprečile prevare. Sama identifikacija se uglavnom sastoji od slanja skenirane lične karte ili pasoša e-mailom odnosno faxom.

Ovde vam predstavljamo dostupne načine uplate i isplate novca u internet kladionice:

 

DEBITNE KARTICE
Debitne karticeDebitna kartica je ona kartica s kojom možete trošiti tačno onoliko novca koliko imate na računu (na kartici) i za razliku od kreditnih kartica ne možete ići u minus. Debitnu karticu može dobiti svako ko u banci otvori devizni račun u željenoj valutu (preporuka EUR), nije neophodno da imate stalan posao ili bilo kakav drugi uslov. Jedini uslov je da budete punoletni.
 

 

KREDITNE KARTICE
Kreditne karticeKreditne kartice se mogu koristiti za uplatu u online kladionice, s tim što se isplata može izvršiti samo na Visa kreditne kartice. Najveća prednost kreditnih kartica je to što su - kreditne. Ne morate imati novac na računu da biste se kladili, već se možete kladiti na kredit, odnosno novac koga sada koristite za klađenje plaćate s računom od kartice sledeći mesec.
 

 

SKRILL/MONEYBOOKERS
Skrill - MoneybookersSkrill/Moneybookers, popularno nazvan elektronski novčanik (e-wallet) je online servis za slanje i primanje novca na internetu, za sigurnu kupovinu putem interneta a najpopularniji je u online klađenju gde se najčešće koristi prilikom uplata i isplata u online kladionice. Slanje novca vrši se jednostavnim unošenjem svoje e-mail adrese.
 

 

NETELLER
NetellerNeteller je odličan online servis za jednostavan i siguran elektronski prenos novca na internetu, veoma je sličan Skrill/Moneybookersu, jer oba servisa rade na istom principu. U početku su bili vezani samo za američko tržište, sada su sve popularniji i u ostatku sveta. Neteller je odnedavno proširio svoje usluge i za korisnike iz država regiona.
 

 

BANKOVNI TRANSFER
Bankovni transferBankovni transfer (bankovna doznaka) je jedan od načina slanja i primanja novca širom sveta. Ovo je najsporiji i najkomplikovaniji način prebacivanja novca u online kladionicu. Uplata bankovnim transferom obično traje 3-5 radnih dana. Da bi mogli da koristite ovaj način uplate i isplate novca sa Vašeg kladioničarskog računa u nekoj od online kladionica morate imati devizni račun.
 

 

PAYSAFECARD
PaysafecardPaysafecard je prepaid kartica (slična vaučeru, dopuni za mobilni telefon) koja služi za plaćanje preko interneta. Veoma je dobro prihvaćena od strane online kladionica. Popularna je postala zbog činjenice da njenim korišćenjem nije potrebno ostavljati na internetu bilo kakve podatke. Može se nabaviti samo u zemljama evropske unije (npr. Slovenija) u apoenima od 10, 25, 50 i 100€.
 

Korisnička podrška kod većine kladionica stoji vam na raspolaganju 0-24h tako da sa uplatama i isplatama ne bi trebalo da imate problema.